Защо Борисов дължи 35 000 лв. на Сидеров при условие, че го осъди?

share

Премиерът Бойко Борисов успя да осъди Волен Сидеров за клевета и ще получи от него 3000 лева обезщетение, но същевременно трябва да плати 35 000 лева съдебни разноски.

Делото на Борисов е водено от адвокат Марин Марковски, който разказа подробности по делото в сутрешния блок на Нова телевизия.
Марковски съобщи, че исковете срещу лидера на „Атака“ са заведени като граждански и са били за по 200 000 лв. Адвокатът напомни, че Борисов лично многократно му е казвал винаги да пояснява, че парите, които той спечели, ще бъдат дадени за благотворителност.

Днес Марин Марковски обясни, че в продължение на няколко години са водени делата срещу Сидеров за нанесените от него клевети по адрес на сегашния премиер. Обезщетението, което трябва сега да се изплати на Борисов е многократно намалено и на последна инстанция е обявено, че то трябва да е 3000 лв.

Адвокатът разясни защо след като Борисов е спечелил делото, сега трябва да плати 35 000 лв. на лидера на „Атака“. Той обясни, че адвокатите на Волен Сидеров са обявили хонорарите си на база на първоначалните искания за обезщетения и те не се променят независимо от това, че съдът в крайна сметка е решил друго. Марковски обяви, че няма да позволи това да се случи и уточни, че има възможност премиерът да не плаща тези пари при определени действия, които той смята да предприеме.

Водещи новини

Още новини