Бившият директор на "Трамкар" отива отново на съд

share

Бившият директор на "Трамкар" Христоско Вретенаров отново ще бъде съден - този път за изнудване на жена, с която имал връзка, съобщиха от прокуратурата.

Преди няколко години Върховният касационен съд окончателно потвърди присъдата - две години и шест месеца затвор, за бившия директор на "Трамкар по обвинението за длъжностно присвояване. Вретенаров и жената се познавали повече от 15 г., а в определен период от време имали и интимна връзка. Тя обаче била била омъжена . През март 2014 г. Вретенаров решил да я изнудва да му даде 7000 лева. В противен случай се заканил да й "съсипе бизнеса", както и че ще разкаже на съпруга й за връзката им.

От разследването по случая става ясно, че жената в присъствието на свидетел в столично заведение дала на Вретенаров 3500 лева. "Сделката" дори била оформена като "аванс по договор", който реално не съществувал. По този начин пострадалата "купила спокойствието си". Спокойствие обаче не настъпило, а Вретенаров продължавал да отправя заплахи по телефона и на живо, когато я засичал "случайно" в автобуси, трамваи. Определил й срок три дни, за да му даде и остатъка от цялата искана от него сума - още 3500 лева. Пострадалата сигнализирала за всичко това в полицията и започнало разследване.

Водещи новини

Още новини