Проверяват бивш любовник на съдийка, призован като свидетел срещу нея

share

Съден ли е и за какви престъпления основният свидетел на обвинението срещу бившата шефка на Административния съд във Варна Анелия Цветкова, който е и неин бивш любовник. Това ще проверява Софийският градски съд, стана ясно на поредното заседание по делото.

Цветкова е обвинена, че е прибрала 10 000 лв. рушвет, за да реши дело в полза на страна, чийто адвокат бил синът на прокурорския свидетел и неин бивш приятел Стефан Стефанов. Магистратката бе арестувана именно след сигнал на Стефанов, припомня "Труд".

На предходното заседание Цветкова обясни пред съда, че арестът й е постановка, организирана от Стефанов. Той искал да й отмъсти, понеже тя го изоставила. Тогава тя разкри, че бившият й любовник бил осъждан за блудство и разследван за нанесен побой с бухалки.

На разпита си пред магистратите обаче Стефанов не споменал за такива присъди. Съобщил само, че е съден за вещно укривателство.

По този повод адвокатите на бившата съдийка изискаха свидетелството му за съдимост. Според тях от съдържанието на документа ще стане ясно може ли да се има вяра на показанията на Стефанов като основен коз на обвинението.

Водещи новини

Още новини