Внукът на Цр Киро се признава за виновен

Булфото
share

В Районен съд-Асеновград е образувано наказателно дело по обвинителен акт, внесен срещу 28-годишния Кирил Ангелов Рашков, съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата в Пловдив.

Той е обвинен в това, че на 23 септември 2011 година в село Катуница, обл. Пловдивска, се е заканил с убийство на Веселин Христов Христов и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1, НК.
По делото е постъпило искане от подсъдимия, чрез неговия защитник адв. Даниел Ангелов, за предварително изслушване и разглеждане по реда на гл. 27, НПК - съкратено съдебно следствие. Това на практика означава, че той се признава виновен за повдигнатите му обвинения.

Съгласно чл. 370, ал. 2, НПК съдът не може да отхвърли такова искане. Подсъдимият Кирил Рашков може да признае изцяло фактите, изложени в обвинителния акт и да се съгласи да не се събират доказателства за тези факти. При такова самопризнание, не се извършва разпит на подсъдимото лице и на свидетелите, като съдът, ако постанови осъдителна присъда, е задължен да намали определеното наказание с една трета.

Съдебното заседание е насрочено за 22.11.2011 г. от 14 часа.

Водещи новини

Още новини