Прокурорски син обвинен за зверската катастрофа на бул. "България"

share

Три месеца след катастрофата на столичния булевард "България", при която загинаха двама души, Софийската окръжна прокуратура обвини сина на прокурор Венцислав Андреев - 21-годишният Бисер в причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице и за нарушение на Закона за движение по пътищата.

Тъй като Андреев работи в отдела на Софийска градска прокуратура, който се занимава с така наречените "престъпления на пътя", разследването беше прехвърлено на Софийската окръжна прокуратура.

При инцидента загинаха 39-годишната Паола Тодорова и на 34-годишният Николай Спасов. До смъртта им се стигна след преследване между два автомобила. На другия шофьор - 23-годишния Людмил не са повдигнати обвинения, което означава, че експертизата, която трябваше да определи чия е вината, не е установила съпричиняване. Това обаче е само предположение, защото от прокуратурата са изключително дискретни, откато стана ясно, че в катастрофата е замесен син на техен колега. След назначаването на техническа експертиза, информацията по случая беше преустановена.

Бисер Андреев не е бил употребил алкохол и не е избягал от местопроизшествието, което е облекчаващо вината му обстоятелство.

Водещи новини

Още новини