Жените на "Палките" искат помощ от главния прокурор

share

Шест от съпругите на осемте задържани полицаи от Пазарджик при операция "Палките" изразиха тревогата си пред медиите от забавянето на новото гледане на изменението на мярката им за неотклонение.

Те казаха, че молбите на съпрузите им са подадени още на 19 октомври в Софийска градска прокуратура, но до днес няма насрочване на дело, на което съдът да се произнесе дали наложеното им задържане под стража ще бъде изменено в по-лека мярка или не. Жените съобщиха също, че са подали искане да ръководителя на Софийска градска прокуратура и до главния прокурор, в което настояват да се спазят законовите срокове и прокуратурата да изпрати делото в съда, но до момента не са получили отговор за причината за забавянето.

Те посочиха също, че от задържането на съпрузите им последните не са разпитвани, а са в ареста повече от пет месеца. Здравословното състояние на някои от тях се е влошило. Безпокойството им е свързано и с факта, че при подобна операция в София бяха задържани полицаи с подкупи, но същите впоследствие бяха освободени под парична гаранция. Не можем да си обясним защо нашите съпрузи стоят в ареста повече от пет месеца при възможност да бъдат оставени под домашен арест или пуснати срещу парична гаранция. Те не могат да се укрият, защото имат постоянен адрес, а също семейства и деца, коментираха шестте жени.

Водещи новини

Още новини