Уволниха дисциплинарно девет "Палки"

  • 28 септември 2011 16:14

  • 1909
  • 1
Уволниха дисциплинарно девет "Палки"
©

Дисциплинарно наказание „уволнение" е наложено на деветимата служители от група „Престъпления по пътищата" при Областната дирекция на МВР-Пазарджик, които бяха задържани за участие в корупционна схема, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Това стана при проведена през месец юни операция с кодовото име „Палките” под ръководството на Софийска градска прокуратура. Деветимата са освободени от държавна служба в МВР със заповеди, подписани от министъра на вътрешните работи и директора на ОДМВР-Пазарджик. Заповедите са им връчени днес. В рамките на проведената тогава операция бяха задържани деветима автоконтрольори от ОДМВР-Пазарджик и още двама техни колеги от Пловдив.

Акцията бе реализирана след упорито едномесечно разследване, проведено от служители на дирекция „Вътрешна сигурност”. Бяха установени над 1000 случая на изнудвания на български и чуждестранни шофьори. Установено бе, че групата е създала „стройна организация” - рекетирала за пари спрените водачи, като забавяла проверката на документите им. В хода на действията по разследването бяха извършени обиски и претърсвания. У част от полицейските служители бяха намерени вещи и предмети, съотносими към делото.

Последвайте канала на

Novini.bg
1909 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Светослав

2013.08.14 | 18:41

1
Само в БГ който открадне 500000 лв. вместо да го вкарат в затвора , го уволняват....... НЕ РАЗБИРАМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини