Съдът прати за 4 г. в затвора евреи от Авиокомпания "Балкан"

share

Софийски градски съд призна за виновни трима пълномощници на „Зееви Холдингс” ЛТД за нарушаване на валутния закон, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Днес Софийски градски съд призна за виновни по внесен обвинителен акт на Софийска градска прокуратура Андрю Ейкън Грей – гражданин на Кралство Великобритания, главен изпълнителен директор на „Авиокомпания Балкан” АД; Йехим Мар – Хаим – гражданин на Израел, директор на „Авиокомпания Балкан” АД и Цви Франк – гражданин на Израел, главен изпълнителен директор на Авиокомпания Балкан” АД.

И тримата са пълномощници на „Зееви Холдингс” ЛТД. Те са признати за виновни за извършено от тях престъпление - нарушаване на Валутния закон относно режима на вноса и износа на валутни ценности. Определени са им следните наказания: По отношение на подсъдимия Грей – лишаване от свобода за срок от 3 г., като изпълнението на наказанието е отложено за 3 г.

По отношение на подсъдимите Хаим и Франк – лишаване от свобода за срок от 4 г., с определен „общ режим” на изтърпяване. Подсъдимите Хаим и Франк са признати за невиновни в извършено престъпление - безстопанственост, представляваща особено тежък случай.
В оправдателната част присъдата ще бъде протестирана от Софийска градска прокуратура.

Водещи новини

Още новини