Бивш правосъден министър: Който плаща, той поръчва музиката

share

Бившият правосъден министър Антон Станков коментира в студиото на сутрешния блок случая "Янева -Ченалова".

В качеството си на адвокат на Владимира Янева той отново напомни, че тя е казала, че не си спомня за разговор с Ченалова.

На въпрос дали може да каже нещо за Бойко Борисов и Делян Пеевски, Станков заяви, че той е адвокат. По думите му, Янева няма притеснение от разследването и затова се въздържа от коментари по темата. Във връзка с това защо клиентката му и Цветан Цветанов са си влошили отношенията, той заяви, че няма такова нещо, а просто не поддържат отношения заради нежелание да се казва, че има конфликт на интереси. "И двете страни съвсем правилно се дистанцират", коментира адвокатът.

Попитан дали има информация да е поръчвано "опраскване" на някой от съдебната система, бившият правосъден министър заяви, че това е доста сложен въпрос. Антон Станков напомни, че властта у нас е единна и властите са зависими.  "Който плаща, той поръчва музиката", напомни той и добави, че има двама човека в България, които плащат и вадят пари от джобовете си.

Станков коментира и темата с оставката на Христо Иванов. Според него моменталното приемане на оставката е била дългоочаквана. "Моментално приетата оставка говори за отдъхване с облекчение", каза той и допълни, че щипка достойнство е правилно.

Водещи новини

Още новини