Цветанов възмутен от скандалните записи на разговори между Янева и Ченалова

Булфото
share

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов изрази възмущението си от разпространените записи на разговори между съдийките Владимира Янева и Румяна Ченалова.

Той беше категоричен, че не се е разпознал в споменатите в разговора имена Цветан и Цецо, и декларира, че, от началото на съдебните дела срещу него, не е поддържал никакви контакти с бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева, с която преди това са били семейни приятели, предаде БНР.

Цветанов коментира темата след края на заседанието на Върховния касационен съд, който трябва окончателно да реши невинен или виновен е той за престъпления срещу правосъдието.

Прокуратурата поиска ВКС да отмени оправдателната присъда на бившия министър на вътрешните работи за отказ да разпореди специални разузнавателни средства.

Цветан Цветанов първоначално беше осъден на четири години затвор от Софийския градски съд за това, че е отказал да разпореди назначаването на специални разузнавателни средства срещу бившия началник на регионалното звено на ГДБОП във Велико Търново Орлин Тодоров. ВКС отмени присъдата и върна делото за ново разглеждане от Софийския апелативен съд, който оправда бившия министър.

Върховните съдии ще произнесат решението си в едномесечен срок.

Водещи новини

Още новини