Адвокатът на Ембака: Ще го защитавам от сърце

share

Адвокат Марин Марковски гостува в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия в качеството си на защитник на Емил Първанов-Ембака.

Ембака се предаде близо 4 месеца, след като срещу него бе повдигнато обвинение, че е убил работник на магистрала "Струма". В момента той е задържан.

Припомняме ви, че на 26 юни тази година Емил Първанов преби до смърт работника Николай Чивиев, защото не е пуснал автомобила му по забранен за движение участък, където все още се е полагал асфалт. Ембака беше обявен за международно издирване, след като се укри непосредствено след извършване на престъплението. Предстои прокуратурата да внесе искане за постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.

Марковски съобщи, че не знае къде е бил клиентът му през цялото време и поясни, че за него това няма никакви значение.

Адвокатът направи едно признание в студиото на "Здравей, България". "Ще го защитавам от сърце, ще пледираме за неизбежна самоотбрана", каза той. "Първанов е бил преследван от другия мъж и дори на няколко пъти автомобилът му е бил ударен", съобщи Марковски.

"Това, че си пазач на един строителен обект не означава, че трябва да преследваш една кола и да я засичаш по доста опасен начин", каза той.


 

Водещи новини

Още новини