Адвокатът на Ембака: Укриваше се, защото получаваше заплахи от членове на Чуждестранния легион

  • 09 ноември 2015 18:20

  • 4282
  • 5
Адвокатът на Ембака: Укриваше се, защото получаваше заплахи от членове на Чуждестранния легион
©

Клиентът ми се укриваше толкова дълго заради заплахите от членове на Чуждестранния легион. Тези закани бяха отправени към него не само чрез медиите, а и с писма, изпратени до семейството му.

Това каза адвокатът на убиеца от АМ "Струма" Емил Чачев-Ембака, който след пет месеца реши да се предаде в окръжна прокуратура - Благоевград."Няма какво да кажа към момента. Факт е, че моят клиент доброволно се яви в прокуратурата и се предаде. Толкова време се укриваше заради отправените заплахи от бивши легионери във Френския легион, с които е служил Чивиев, че ще посегнат на живота му", каза адвокатРосен Недин. Той не пожела да уточни къде се е укривал клиентът му - в страната или чужбина, съобщава "Труд". Чачев разказал на адвоката си, че автомобилът му е бил ударен с някакъв предмет. "Започнало е преследване по пътя, бил е засечен. Господинът е започнал да нанася удари с палка и да троши колата му. Емил е бил в състояние на отбрана", обясни тогава адвокат Недин.

Припомняме, че на 26 юни тази година около 13,30 часа Ембака с кола преминал през участък на магистралата, който все още е бил в строеж. Охранителят на обекта Николай Чивиев-Легионера се опитал да го спре,но при последвалия скандал Ембака го убива с камък. Ударът по главата на охранителя е бил фатален и той издъхва в Спешния център в Сандански. Ембака избягва тогава, когато научава, че охранителят е мъртъв.

Непосредствено след престъплението той бе обявен за издирване, включително и чрез издаване на европейска заповед за арест.
За деянието окръжна прокуратура повдигна обвинение срещу Ембака за умишлено причинена смърт по чл.115 от НК. Предстои прокуратурата да внесе искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на обвиняемия.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4282 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Мизерник

2015.11.13 | 18:17

5
Тоя е уникален боклук но зад него стои някой който го пази и е доста голям човек.Разровете се и ще се убедите че това не е единствения му грях. Забъркан е от нарко трафик до поръчкови убийства но никой не го пипа няма и един ден затвор. Адвокатът му Росен Недин който му е и личен приятел е бивш съдия отстранен от системата за документни измами,пране на пари и корупция. За майка му какво да ви кажа, в НАТФИС могат да се учат и да трупат опит по актьорско майсторство.
Иван

2015.11.13 | 18:17

4
Смърт за убиеца и смърт за цялата корумпирана съдебна система.

2015.11.13 | 18:17

3
Модератора ще те псувам
Гост

2015.11.13 | 18:17

2
Очакваме оправдателна присъда или условна, та нали действието става в България. Дано поне легионерите да си удържат на думата
emo

2015.11.11 | 23:09

1
kato bivsh voenen ot frenskiq chujdestranen legion , moga da zaqvq che nikoi slujesh/ bivsh ne bi si pozvolil da zaplashva. Dori bivshi slujiteli , podlejat na voenen syd !

Добави коментар

Водещи новини