Решават тайно за Данчо Пръча

share

В закрито съдебно заседание състав на окръжния съд във Враца ще се произнесе дали да уважи молбата за нови доказателствени искания на адвокат Менко Менков, който е защитник на Йордан Тонов-Данчо Пръча, пише в. Конкурент.

Исканията са направени по време на поредното съдебно заседание по мегаделото, проведено под председателството на съдия Лидия Крумова. Според предварителния график на съда, заседания трябваше да има в понеделник и вторник, в които да дадат показания Данчо Пръча, Калин Петков и Никола Николов-Колчо. Разпитите трябваше са започнат с Тонов, но в понеделник той каза пред съда, че не се чувства добре и помоли да даде обяснения на другия ден.

В продължение на няколко часа, Тонов е повторил казаното по-рано пред медиите, че двамата основни свидетели на прокуратурата Георги Петков-Акулата и Цветомир Атанасов-Гълъбака се наговаряли да го убият за 30 000 евро. Последният обаче се отказал и съобщил на Пръча. Той издал още, че заедно с Акулата убили човек в Банско и имали опит за убийство в Добринище. Пръча от своя страна пък сигнализирал в националната дирекция на полицията.

Новите дати по делото са 24 и 25 ноември. Тогава на закрито заседание съдия Лидия Крумова ще се произнесе по исканията на Менко Менков.

Водещи новини

Още новини