Адвокат брани Данчо Пръча пет часа и половина

  • 13 декември 2011 15:54

  • 2151
  • 0
Адвокат брани Данчо Пръча пет часа и половина
©

Пет часа и половина продължи защитната теза на адвокат Менков за Йордан Тонов, по-известен като Данчо Пръча.

Пледоарията му в Окръжния съд на Враца може да бъде сравнена с криминален роман за заговор срещу неговия клиент, който е подсъдим като тартор на банда за разпространение на наркотици, трафик на хора и склоняване към проституция.

Защитникът изтъкна, че процесът срещу Пръча е скалъпен и обвинението се гради на лъжесвидетелски показания както на проститутки, така и на герои от подземния свят, които дори готвели покушение срещу Пръча. Защитникът настоя съдът да не взема под внимание сключените преди процеса споразумения с няколко от членовете на престъпната група.

Според него те имали крайна необходимост от тази стъпка, при това не само за да намалят наказанията си. Един от тях правил три пъти опити да се самоубие в ареста. Веднъж го спасил съкилийник, вторият път се е скъсало въжето, а третия го отървал надзирател.

Друг подсъдим пък заболял тежко в килията и за него било въпрос на оцеляване да се измъкне и потърси специализирана лекарска помощ. Според защитата Данчо Пръча не просто е съвсем невинен, но е и жертва на брутално накисване с единствената цел да се озове задълго зад решетките. Делото продължава с пледоарии на адвокатите на останалите петима подсъдими от групата. Присъдите се очакват по Коледа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2151 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини