Пуснаха на свобода разпространители на детско порно

share

Справки от доставчици на интернет за ползвателите на IP адреси, аудиовизуални и компютърно-технически експертизи и протоколи за претърсване уличават петима от задържаните при акция на ГДБОП за разпространение на отблъскващи порноклипове с деца.

Те са пускали видеофайлове до неограничен брой потребители в интернет, стана ясно на дело в Софийския районен съд. Сред обвинените има и преподавател от Техническия университет.

Прокуратурата поиска всички да останат в ареста, но съдът ги пусна срещу гаранции от по 5000 лв, съобщи "24 часа".

Мотивът - може да се направи предположение, че петимата са участвали в престъплението, в което са обвинени, но няма опасност да се укрият или да извършат друго. Всички са с чисто минало и досега не са имали притивообществени прояви, а компютрите им са иззети. Те трябва да платят паричните си гаранции до 10 дни.

Първоначално при акцията бяха задържани 20 души от страната. Службите следили порномрежата от близо 2 месеца. Клиповете, които полицаите открили, съдържали потресаващи секссцени с деца. За организирано разпространение на порноматериали законът предвижда до 6 г. затвор и глоба.

Водещи новини

Още новини