Омбудсманът: Никакви разговори за постове не са водени с мен (видео)

Булфото
share

Омбудсманът на Република България Константин Пенчев присъства на церемонията по встъпване в длъжност на председателя на СГС съдия Калоян Топалов, съобщи репортер на Новини.бг.

Във връзка с изтичащият си мандат Пенчев заяви че не участва в никакви договорки и никой не му е предлагал до този момент да стане конституционен съдия.

Миналата седмица стана ясно, че за поста на обществен защитник ще се кандидатира депутатът от БСП Мая Манолова, която има и подкрепата на парламентарните групи, а досегашният омбудсман ще отиде в Конституционния съд.

"Никакви разговори не са водени с мен - нито да бъда номиниран, нито че няма да бъда номиниран, нито за Конституционния съд.
Аз научавам това от медиите", посочи той. Пенчев увери, че не би отказал втори мандат като омбудсман, защото смята, че е негов дълг да продължа това, което е започнал.

Той припомни, че утре ще се гласуват правилата за избора на нов обществен защитник. Константин Пенчев отказа да коментира качествата на човека, който трябва да заеме този пост.

Водещи новини

Още новини