Бизнесмен осъди кмет за клевета

share

Строителен бизнесмен осъди кмет заради клевета. Окръжният съд във Велико Търново окончателно постанови управникът на павликенското село Върбовка Антон Антонов да плати 2500 лева глоба на държавата и 3000 лева на предприемача Мирослав Петков, задето разпространил неверни данни за него, които уронвали престижа му, пише "Преса".

Петков завел дело, тъй като се почувствал засегнат от писмо на Антонов. През февруари миналата година кметът на Върбовка изпратил сигнал до районната прокуратура в Павликени, в което написал, че ако се случи нещо с него или семейството му, да бъде потърсена отговорност от строителя.

На първа инстанция кметът спечели делото и районният съд в Павликени го оправдал. Втората инстанция обаче прие, че Антон Антонов е виновен и трябва да бъде наказан за клеветнически твърдения.

Кметът на с. Върбовка се прочу преди три години, когато бе нападнат и пребит в двора на дома му мними специализирани полицаи. Злосторниците така и не бяха открити, макар да бяха издирвани и с помощта на фотороботи. Антонов е кмет на селото за четвърти мандат.

Водещи новини

Още новини