Прокуратурата подхваща Николай Ненчев (видео)

Булфото
share

Сотир Цацаров заяви в Народното събрание, че министърът на отбраната Николай Ненчев ще бъде призован в прокуратурата и ще му бъдат снети обяснения, предаде репортер на Novini.bg.

Главният прокурор посети парламента, за да се срещне с депутати от Патриотичния фронт, за да обсъдят предложените от тях промени в Конституцията. "Очаквам, че като министър, Ненчев при всички случаи ще трябва да представи факти относно твърденията за предлаган подкуп или предлаган процент", продължи Цацаров. Той поясни, че се визира сделка за 80 млн. лева и конкретни лица. "Във всички случаи ще бъде иззета документация свързана с оферти за ремонт на изтребителите, от съответните представители на руската компания. Има едно интервю, но това интервю съдържа достатъчно твърдения за предложен процент. Би следвало ясно да бъде казано от кого е предложен процента, какъв е размера му и какъв е залога", поясни той.

Относно казуса за битото новородено бебе, Цацаров заяви: "Първи сигнал за инцидента са подали от болница "Токуда". Всички видеозаписи, които изтекоха в медийното пространство, категорично не са дошли от досъдебното производство", разкри главният прокурор.

Водещи новини

Още новини