Гардове осъдиха Миглена Ангелова за неплатени заплати

Булфото
share

Трима охранители от Търново осъдиха Миглена Ангелова за неплатени заплати от фирмата.

През това време бившият вече съпруг на журналистката Живко Чакракчиев я прави управител на фирмата им, а после двамата я продават с дълговете на сръбкинята Валентина Янкович, пише "24 часа". Гардът Христо Христов има да получава 956 лв., колегата му Христо Марков - 220 лв., а Йордан Тодоров - 480 лв. Със случая се заеха прокуратурите в Търново и Варна.

При последната проверка в Търново от юни стана ясно, че Чакракчиев и Ангелова са неоткриваеми. Преписката е прехвърлена във Варна, където за последно е преместен адресът на охранителната фирма. "Спечелихме делата, извадихме си изпълнителни листове, но не си получихме парите. Това, което се случва с нас, е срамно за България", каза Христо Христов. Междувременно стана ясно, че фирмата е в черния списък на длъжниците с неплатени към държавата данъци за 818 783 лв.

"Може да се търси наказателна отговорност на управителя на фирмата, че не е обявил неплатежоспособност в съда в 30-дневен срок", сочат варненските прокурори. Ангелова не бе открита за коментар.

Водещи новини

Още новини