Осъдиха Сидеров да заплати 50 000 лева на Борисов

Булфото
share

Волен Сидеров трябва да заплати на Бойко Борисов сумата от 50 000 лева по дело за клевета, оповестиха от Софийски градски съд решение, взето на 15 януари.

25 000 лева се присъждат заради дадено интервю, в което ответникът казва, че „има сериозни данни, че точно с тези самолети, както и с военни, са изнасяни огромни количества пари, в кеш – въпросните потоци от пари, и са внасяни по банкови сметки в Ливан. Това са го правили Цветанов и Борисов лично и чрез техни подставени лица – Пашата, Каратиста и други”.

Волен Сидеров трябва да заплати на Бойко Борисов сумата от още 25 000 лева за изявление от 06.06.2013 год. дадено в кулоарите на Народното събрание, че „с тези самолети включително са изнасяни пари в чужбина от управляващите. С правителствения самолет и с военни самолети по мой данни са изнасяни пари навън, за да бъдат вкарани в офшорни сметки. Това са пари, както се сещате, не на портиера в Министерски съвет, а на първите управляващи. Знам само, че посоката е Ливан, откъдето вече могат да се вкарат във всякакви офшорни сметки”.

Решението подлежи на въззивно обжалване пред САС в двуседмичен срок от съобщението до страните, че е изготвено.

Това е второ дело, по което адвокатите на Борисов осъждат Сидеров. По първото той трябва да плати на бившия премиер 180 000 лв. обезщетение за морални вреди и 12 195 лв. разноски по делото.

Водещи новини

Още новини