Пуснаха срещу подписка баща и син, обвинени за притежание на над 112 кг хероин

share

Пловдивският апелативен съд отмени мярката за неотклонение "задържане под стража", наложена от Хасковския окръжен съд на Сребрю и Михаил Сребреви и ги пусна на свобода срещу подписка.

Двамата свиленградчани са баща и син и бяха задържани на 11 ноември в землището на село Щит. Тогава граничен наряд с куче откри 4 найлонови чувала със 119 пакета наркотик. Хероинът, оценен на 13, 48 милиона лева, е бил скрит под клони и шума в дере на наша територия на 15 метра от границата с Турция. Според разследващите, Сребреви, които имат нива в района, дошли да приберат хероина с колата си. Сребрю Сребрев /61 г./ е излежавал 17-годишна присъда за убийство и е освободен от Старозагорския затвор през 2011 г. година. По време на съдебното заседание в Хасково, той заяви, че не е докосвал наркотика и няма нищо общо с него. Същото каза и 32-годишният му син Михаил.

Според Апелативния съд в Пловдив, от събраните досега доказателства по делото не може да се направи извода, че Сребреви са направили опит да придобият наркотика. Съдът прецени, че акцията по задържането им е професионално неиздържана и разследващите трябва да положат допълнителни усилия, за да установят съпричастността на двамата към повдигнатото им обвинение. Преки доказателства, които да ги свързват с престъплението няма, а косвените са твърде недостатъчни, смятат магистратите. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване, информира БТА.

Водещи новини

Още новини