Спряха делото срещу Цветанов за незаконно подслушване (видео)

Булфото (архив)
share

Софийски градски съд реши да спре делото срещу Цветан Цветанов за незаконно подслушване, защото той е избран за депутат в новото 43-то Народно събрание, предаде репортер на Novini.bg.

Самият Цветанов и неговият адвокат Менко Менков настояваха делото да стартира. Техните мотиви бяха, че бившият вътрешен министър е подал декларация, с която се отказва от депутатския си имунитет. От прокуратурата настояха делото да бъде спряно, тъй като Цветанов е избран за депутат и автоматично получава имунитет, от който не може да се отказва сам. Магистратите прецениха, че делото трябва да бъде спряно и не уважиха искането на Цветанов и Менков. Депутатският имунитет на Цветанов може да бъде свален едва след като парламентът бъде конституиран и след като главният прокурор отправи искане до председателя на Народното събрание.

На излизане от съдебната зала Цветанов и Менков обявиха, че ще настояват за бърз и справедлив процес. Не искам да бъда вечно подсъдим. Ще изпратя декларация до главния прокурор, в която ще настоявам да ми бъде поискан депутатския имунитет, каза още Цветанов. На въпрос, защо не се е явил на делото за клевета, заведено срещу него от съдия Мирослава Тодорова, Цветанов отговори, че не е знаел. Не бях призован и не знаех за това дело, лаконичен беше бившият вътрешен министър.

Водещи новини

Още новини