Условна присъда за шофьорка, убила човек

Булфото
share

Русенският окръжен съд осъди условно на три години затвор с пет години изпитателен срок 31-годишната Боряна Петрова, която причини смъртта на 28-годишния Павел П., шофирайки след употребана алкохол. За три години е отнето и правото й да управлява автомобил.

Първото заседание по делото беше на 14 септември. Тогава обвиняемата се призна за виновна и делото се гледа по съкратената процедура.

Катастрофата станала в 1.30 ч. през нощта на 12 март т. г. в Русе. По бул. "Липник" колата се движела със 125 км/час при разрешени 50 км/час. Малко преди жп моста жената изгубила контрол над управлението и след няколко странични удара автомобилът се блъснал в колоната на съоръжението. От силния удар пътуващият с нея 28-годишен Павел П. получил множество тежки наранявания по главата и по-късно починал.

Взетата кръвна проба за алкохол показала, че Петрова е седнала зад волана на автомобила си с 1.83 промила.

От 7 септември тя посещава дневния стационар на Русенския психодиспансер. Назначените експертизи показали, че получената черепно-мозъчна травма е довела до нарушение на част от мозъка й. Тя има паметни и познавателни нарушения, но не е налице невменяемост.

Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

Водещи новини

Още новини