Ето го културиста, заклал жена си

"24 часа"
share

Много обичам жена си и искам да отида на нейния гроб. Съжалявам за това, което направих. С тези думи културистът Емил Скорчев поиска да остане под домашен арест от Варненския окръжен съд. Той се появи в съдебната зала окован и имаше превръзки на шията под лявото ухо, след опита да се самозаколи, пише "24 часа".

Служебният адвокат Панайот Вълчев поиска да се посъветва с обвиняемия преди заседанието. Той изтъкна пред магистратите, че Скорчев е направил пълни самопризнания, че е в много тежко психическо състояние и също поиска за него домашен арест. Вълчев заяви, че Скорчев живее в тервелското село Поручик Гешаново.

Прокурор Димитър Кайряков поиска задържане под стража заради тежкото престъпление, което предвижда от 10 до 20 години затвор и опасността Емил да се укрие или да извърши друго престъпление. Обвинителят добави, че от събраните доказателства по делото и показанията на очевидци има обосновано предположение, че Скорчев е убиецът на съпругата си Керанка.

Съдия Светлана Даскалова постанови задържане под стража, като посочи над 5 свидетели и очевидци на убийството. Тя също заяви, че налага тази мярка заради предвиденото над 10 години наказание заради подобно престъпление. Ако мярката бъде обжалвана, съдът ще заседава отново на 30-ти септември.

Водещи новини

Още новини