Съдът пусна заподозрените в опит за убийство на Пеевски

Булфото
share

Съдът пусна без абсолютно никаква мярка за неотклонение тримата, задържани по обвинението в опит за убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски.

Новината дойде след около 3-часово заседание, протекло в МВР болница в София, тъй като единият от заподозрените Красимир Методиев е настанен в интензивното отделение там.

Засега той ще остане в болницата, а другите двама – Георги Христов и Венцислав Върбанов - ще бъдат откарани в следствения арест, откъдето ще бъдат освободени.

Мотивите за освобождаването на тримата са, че няма обосновано предположение те да са извършили престъплението, за което са обвинени. Разпоредено е да бъдат освободени веднага.

Прокуратурата обяви официално, че има три лица, обвинени за престъплението, но пък според адвокатите в доказателствата не става ясно кога, къде и по какъв начин е станал опитът за убийството, знаело се само, че било през месец май.

В СРС-тата пък се посочва, че „едни лица говорят за даване на 5 000 лева, но без да се знае какви са тези пари и за какво са“, допълват защитниците.

Водещи новини

Още новини