Обвиниха шофьора, убил 4-годишния Паоло. Погребаха момчето в бял ковчег

share

Окръжна прокуратура - Стара Загора повдигна обвинение срещу Георги Сапунджиев, който снощи около 19,00 часа уби 4-годишния Паоло на пешеходната зона в Стара Загора. Шофьорът на джипа „Ленд Роувър" е обвинен в нарушаване на правилата на движение и причиняване на смърт. За това престъпление законът предвижда от 3 до 10 години лишаване от свобода, уточниха от прокуратурата.

Мярката за неотклонение на Георги Сапунджиев е удължена на 72 часа. След изтичането им прокуратурата ще прецени каква мярка за неотклонение да поиска.

Прегазеният от джип в пешеходната зона в центъра на Стара Загора 4-годишен Паоло бе погребан днес в бял детски ковчег. Стотици хора подкрепиха семейството.

Оказва се, че още едно дете е било на косъм от смъртта вчера. 3-годишният Виктор карал колело заедно с приятелчето си Паоло и по чудо не попаднал също под колелата на джипа. Семействата им вървели по-назад и момченцата спрели на метри от училище "Васил Левски", за да дочакат родителите си с близначката на Паоло Анжела, които са поизостанали.

В този миг от съседната улица "Кольо Ганчев" неочаквано и противно на всички правила излиза бял джип и прави ляв завой право срещу децата с колелетата. 4-годишният Паоло попада под гумата и умира намясто, 3-годишният Виктор се отървава на косъм като по чудо.

Водещи новини

Още новини