Ася Петрова: Не искам връщането на "Килърите" за ново разглеждане

share

Информацията, че се иска връщане на делото "Килърите" за ново разглеждане, не отговаря на истината. Депозирахме протест срещу постановения акт на Варненския апелативен съд, с който настояваме за отмяна само на оправдателната част от този съдебен акт и само в тази част настояваме за връщане на делото, но не за доразследване. Това каза заместник-главният прокурор Ася Петрова в "Събуди се" на Нова телевизия.

Тя уточни, че се протестира срещу оправдателната присъда на Петър Стоянов и Васил Костов по обвинението в убийство на Борислав Георгиев. Двамата имаха осъдителна присъда, произнесена от Шуменския окръжен съд, която бе отменена от Варненския апелативен съд.

"Върховният касационен съд няма правомощия, съгласно действащия Наказателно-процесуален кодекс, да чете нова осъдителна присъда, ако счете, че ние сме прави и че нашето становище е правилно. Единствената възможност е да върне делото, но не за доразследване, а на Апелативния съд, с указания по приложението на закона. Настояваме Петър Стоянов, Васил Костов и Георги Вълев да получат наказание "доживотен затвор без право на замяна", заяви Ася Петрова.

Водещи новини

Още новини