Томов застава пред Темида заради 36 млн. лв.

Булфото
share

Бившият шеф на "Кремиковци" Александър Томов отива на съд за присвояване на повече от 36 млн. лв. Първото заседание по делото е насрочено за 25 април, пише "Днес".

Преди Коледа делото бе прекратено от Софийския градски съд и върнато в прокуратурата. Причина за това станаха неясноти в обвинителния акт, които трябваше да бъдат отстранени. Мотивът на магистратите беше, че в противен случай може да де създадат затруднения при доказване на обвиненията на по-късен етап.

Прокуратурата е направила необходимите корекции и е внесла акта в съда.

Томов е обвинен за длъжностно престъпление на над 36 милиона лева заедно с бившия изпълнителен директор на ЦСКА Александър Гарибов, ръководителят на фирма "Финметал" Божко Бонев и Иван Иванов, член на управителния съвет на "Кремиковци".

Според прокуратурата четиримата са се разпореждали неправомерно с пари и вещи на футболния клуб ЦСКА и металургичния комбинат "Кремиковци".

През 2011 година Софийският градски съд реши, че Александър Томов и съучастникът му Иван Иванов трябва да лежат в затвора по 9 години. Останалите бяха оправдани. Апелативният съд отмени изцяло 9-годишната присъда на Томов и върна делото за ново разглеждане от друг състав на Софийския градски съд. Той установи пропуски в обвинителния акт и препоръча на прокуратурата да ги отстрани.

Водещи новини

Още новини