Съдят бивш заместник на Александър Томов свил 3,6 млн. лв.

  • 14 ноември 2011 09:25

  • 1407
  • 0
Съдят бивш заместник на Александър Томов свил 3,6 млн. лв.
©

В Окръжния съд в Бургас започна нов процес срещу бизнесмена, обвинен за присвояване и разпиляване на общо 3.6 млн лв. от дружеството "Инглиш вилидж".

Първото заседание беше на12 октомври при нов съдебен състав. За престъплението бившият зам.председател на партията "Движение за социален хуманизъм" и бивш заместник в партията на Александър Томов получи през март 13 години затвор. Апелативниите магистрати от Бургас обаче отмениха присъдата и върнаха делото за ново разглеждане поради процесуални нарушения.

Ивайло Зартов ще отговаря за длъжностно присвояване в особено големи размери и за безстопанственост. Като управител на българо -английското дружество "Инглиш вилидж" той е присвоил крупната сума от общо 3 110 036,80 лв. за периода от ноември 2004 г. до октомври 2007 г. Останалото имущество на фирмата в размер на 462 698,87 лв. бившият кандидат депутат и кандидат общински съветник е разпилял за времето от 2005 г.-2008 г. и то условията на продължавано престъпление.

Главната задача на Зартов като управител на дружеството е била изграждането на ваканционно ВИП селище със сто къщи край бургаското село Димчево. Амбициозната и шумно рекламирана инвестиция се провали слез като стана ясно, че на мястото има вдигнати само 9 постройки. Зам.-политическия лидер бе арестуван през юни 2009 г.непосредствено след евровота в който участва.

Фирмата "Инглиш вилидж" ООД е регистрирана в БОС през 2004 г. Освен управленски функции тогава Ивайло Зартов има и 10% собственост в дружеството. Парите са били на руския холдинг "Оскорд", зад който стои депутатът от руската Дума Генадий Гудков. Ивайло Зартов е съдружник със съпругата на депутата Мария.

От момента на задържането си Ивайло Зартов защитава тезата, че е невинен и определя процесът срещу него като поръчков. "Не съм виновен, работил съм съвестно за дружеството и това може да се докаже, ако се направи оценка на активите му"-бяха последните думи на Зартов пред съда през март. В момента той е под домашен арест в къщата си в село Димчево.

Последвайте канала на

Novini.bg
1407 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини