Аладин се призна за виновен, съдът му даде 12 години затвор (обновена+снимки)

bulphoto
share

Алжирският гражданин Салахедин бин Аладин, който нападна 20-годишната продавачка Виктория Христова, се призна за виновен. В Софийския градски съд днес започна процесът срещу него, предаде БТА.

Салахедин бин Аладин беше задържан през ноември миналата година от гръцките власти, след като успя да избяга от България. Дни преди това той нападна Христова в денонощен магазин на улица "Пиротска" в София.

По делото е подсъдим и българинът Александър Симеонов, който според разследващите е помогнал на Аладин да се укрие.

Алжирецът заяви, че действията му са били провокирани от обиди на Христова към него. По думите му момичето го е нарекло "бездомно куче, което яде от боклука". Магистратите не приеха тезата му и заявиха, че дори това да е така, не е било нужно Бин Аладин да напада момичето с нож и да се опитва да я убие.

Пострадалата Виктория Христова предяви граждански иск срещу алжиреца на стойност 70 хил. лв.

Софийски градски съд постанови 12 години затвор за алжиреца Салахедин бин Аладин, който нападна 20-годишната продавачка Виктория Христова в края на миналата година.

Делото беше решено в рамките на заседанието днес, след като алжирецът се призна за виновен и се съгласи с всички факти, които бяха събрани от обвинението.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд.

Транссексуалният Александър Симеонов, който помогна на алжиреца да се укрие от полицията, също застана пред съда. Той получи 1 години и 4 месеца условно.


Водещи новини

Още новини