Кандидат-похитителите на Наско Райфъла остават в ареста (снимки)

Булфото
share

Пловдивският окръжен съд наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" на кандидат-похитителите на Наско Райфъла - Живко Г. и Ангел М, предаде "Булфото". 

Двамата са обвинени в това, че за времето от края на декември 2013 г. до 21.01.2014 г. в Пловдив са направили приготовление към отвличане чрез набелязване на жертва, проучване на навиците й, местоживеенето й, намиране на съучастници, осигуряване на средства за извършване на престъплението - примки, електрошок, автомобил, маски за лице. Престъплението е щяло да бъде извършено от 5 лица с цел получаване на 250 000 лв. и 250 000 евро.

В сряда стана ясно, че група от петима се опитали да похитят жената и децата на един от най-известните бизнесмени под тепетата - Атанас Червенков-Райфъла. Сигналът му до полицията и прокуратурата е спасил семейството от престъплението. Дълго време престъпниците следили Ева Червенкова и 11-годишните близнаци Милана и Александър.

Бандитите са задържани този понеделник в момент, преди да предприемат акцията по отвличането на съпругата и двете деца на бизнесмена, известен още като Наско Райфъла.

Водещи новини

Още новини