Менко Менков: Цветанов е обвинен предварително

Булфото
share

Съдът представи днес мотивите, поради които е върнато на прокуратурата делото срещу Цветан Цветанов, по обвинението в незаконно подслушване. Това съобщи Менко Менов, адвокат по делото на Цветан Цветанов.

„Едното обстоятелство е, че са го обвинили за период, за който, въпросните кетчъри не са били доставени в България”, каза Менов. Те са доставени октомври месец 2010 година, а Цветанов е обвинен за периода още от февруари 2010 година - това е разлика от 8 месеца.

„Преди кетчърите да дойдат в България. Той е обвинен предварително за това, че не им е регламентирана дейността, от страна на Цветан Иванов, и той не го бил прокурирал – това е едното обстоятелство”. Защо прокуратурата счита, че от приложената по делото нормативна база, произлизат задължения на лицата да издадат нормативни документи. Защо нормативната база, която е приложена, не е достатъчна да регламентира дейността на тези кетчъри”, обясни Менко Менов.

Той заяви, че това са процесуалните нарушения, които ограничават правото на защита, и добави, че според съда, подсъдимите не могат да разберат за какво ги обвиняват. На въпрос - какво отговори прокуратурата по повод тези неточности в сроковете, за които е обвинен Цветанов, адвокат Менов каза, че прокуратурата нищо не е обяснила.

„Прокуратурата има правото да протестира на това нареждане на съдията, но още нямам данни да го е направила. Все още имат право да направят това пред Апелативния съд”, добави Менов, информира Фокус.

Водещи новини

Още новини