ВКС подхваща Менашки за убийството на хубавата Мария

share

Бившият полицай Михаил Менашки, който уби по изключително жесток начин Мария Златанова, се изправя пред Върховния касационен съд на 24 февруари. Килърът се жалва от 25-годишната си присъда, постановена от първите две инстанции, съобщиха от пресофиса на ВКС.

Менашки е подсъдим за това, че е на 3 септември 2012 г. в Слънчев бряг е намушкал смъртоностно Мария Златанова, която почина от кръвозагуба. Освен това бившият полицай отговаря за причиняване на средна телесна повреда на Симеон Куминков отново чрез пробождане с нож.

Магистратите от първите две инстанции решиха, че Менашки трябва да плати 150 000 лева обезщетение за причинени неимуществени вреди на бащата на хубавата Мария - Максим Златанов, както и 20 000 лева на Симеон Куминков и разноските по делото.

Ексченгето отричаше да е виновен, но точно преди Бургаския окръжен съд да произнесе присъдата му, той призна, че е извършил убийството. Той обаче не е доволен от решението на магистратите и го обжалва пред ВКС. Делото пред трета инстанция е образувано и по жалба на гражданските ищци Симеон Куминков и Максим Златанов.

Водещи новини

Още новини