Обвиниха Димитър Борисов за побоя над щерката на Фатик

share

Софийската районна прокуратура ще решава дали да изпрати на съд, или да освободи от наказателна отговорност срещу глоба бившия собственик на ЦСКА и съдружник в сметосъбиращата фирма "Титан" Димитър Борисов-Гърнето, пише в. "Преса".

Той е обвинен, че е нанесъл лека телесна повреда по хулигански подбуди на 16-годишната щерка на Фатик Адриана Тюркмен. Припомняме ви, че инцидентът стана в нощта срещу 27 август 2013 г. в столичния бар "Пи ЕМ". На излизане от тоалетната Адриана била ударена от Борисов, който бил видимо пиян. Полицейското разследване приключи и вчера следобед момичето и адвокатът й Константин Симеонов бяха извикани в Първо РПУ, за да им бъдат предявени материалите по делото. Тези дни Борисов също трябва да се яви в районното, за да се запознае с уликите, събрани срещу него.

В хода на разследването той е бил разпитан два пъти. Пред полицай, шефът на "Титан" развил тезата, че видял някакви момичета да се друсат в предверието на тоалетната. Той им направил забележка, те му отвърнали с обидни думи. Борисов се ядосал и треснал вратата. Така евентуално можело да е ударил девойката. Версията му обаче се оборва както от показанията на свидетелите по делото, така и от записите на охранителните камери, които са приложени като доказателства по случая. От представената към разследването психиатрична експертиза става ясно, че при инцидента Борисов е бил в състояние "от леко до средно алкохолно опиянение".

Водещи новини

Още новини