Ахмед Доган няма да свидетелства срещу атентатора си (обновена)

share

Софийският градски съд (СГС) заличи почетния председател на ДПС Ахмед Доган като свидетел по делото срещу Октай Енимехмедов, предаде репортер на novini.bg.

Причината за това, е че Доган страда от тежка депресия, причинена му от покушението срещу него в началото на годината. Това е становището на вещо лице, изготвило съдебна експертиза, която представи пред съда днес. Това е становището на вещото лице Игнат Петров, изготвило съдебна експертиза, която беше представена пред съда днес. Според съдебния състав явяването на Доган в залата би било мъчително за него. Той самият е заявил пред д-р Петров, че се притеснява от присъствието на подсъдимия.

Октай Енимехмедов заяви за пореден път днес, че държи на показанията на Ахмед Доган и иска да му зададе само един въпрос, до който се е свеждало всичко, което се е случило в НДК. Той допълни, че бившият лидер на ДПС е имал достатъчно време да се възстанови след инцидента и го призова да прояви мъжество и да се яви в залата. Адвокатът на Енимехмедов - Борянка Аврамова заяви, че експертизата, извършена на Доган е просто формална, защото срещата между почетния лидер на ДПС и вещото лице е била прекалено кратка. Според нея експертът не е успял да изучи задълбочено състоянието на Ахмед Доган и не е отговорил категорично дали той може да се яви в съда.

Бившият зам.-председател на парламента Христо Бисеров ще бъде доведен принудително за следващото съдебно заседание на 17 декември, реши СГС. Бисеров бе редовно призован за днес, но не се яви. Ако тогава не се яви, той ще бъде глобен с 500 лева.
 

Водещи новини

Още новини