Глобиха с 50 лева джигит, карал с 332 км/ч на АМ "Тракия”

share

Автоджигитът, който разбуни духовете в социалната мрежа “Фейсбук” със снимки, че е карал „БМВ”-то си по автомагистрала “Тракия” със скорост от 332 км в час, е бил глобен с 50 лева, информира в. Монитор.

Истинската скорост, с която е шофирал обаче мъжът от Сливен, е 162 км/ч.Това потвърди говорителят на пазарджишката Областна дирекция на МВР Мирослав Стоянов. Джигитът е бил засечен на 2 ноември от видеокамерата на метри от бензиностанцията на ОМВ по аутобана в платното за София. Рекордната скорост, показана в социалните мрежи, не отговаря на истината. Ако нарушителят беше карал действително с 332 км/ч, щеше да е верен изразът: „Лети бавно, а не се движи бързо”, обясни Стоянов.

Автоджигитът сам бил преправил данните за отчетената скорост на движение, за да се похвали във “Фейсбук”. Нарушението е било запечатано на снимка от камерата и на шофьора е изпратен фиш с глоба в размер на 50 лева – за надвишаване на допустимата от 140 км/ч скорост по автомагистралата. Това не е първият случай на превишена скорост по аутобана на територията на пазарджишка област, след като други двама”рекордьори” бяха заснети да препускат по “Тракия”-единият с 241 км/ч, а другият с 231 км/ч. Първият е седял за волана на “ БМВ”, а вторият е искал да изпробва докъде ще удари стрелката на километража на „Порше Панамера”.

Водещи новини

Още новини