Собственикът на "Еврохолидейз" остава в ареста

Булфото
share
Георги Христов - собственик на добилата скандална известност пловдивска фирма „Еврохолидейз", която измами над 220 души с евтини екзотични екскурзии, остава в ареста, реши Пловдивският районен съд.

Магистратите определиха най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” и за Георги Пасев – консултант, който е обучавал служителите на фирмата, съобщи БНР.

Срещу Христов, Пасев и Венелин Качаков, който е считан за организатор на престъпната схема, са повдигнати обвинения за измама в особено големи размери. "Ужилените" са платили суми от 350 до над 2000 лв., като са били привлечени от обявените в сайт за колективно пазаруване примамливо евтини ваканции на Малдивите и о. Корфу. Дни преди отпътуването клиентите не успяват да открият никого от „Еврохолидейз”.

До момента е ясно, че Христов, който е с основно образование, няма компютърна грамотност и е бил съден за притежание на наркотици и грабеж, е подписвал документи, сключвал е договорите на фирмата и е изтеглял от банковите сметки парите, внесени от измамените клиенти. Той е получавал скромно възнаграждение, в замяна на което се е съгласил да бъде официален собственик на фирмата.

Консултантът Георги Пасев пък е знаел, че „Еврохолидейз” няма лиценз за такава дейност. Според съда двамата са действали в съучастие, знаейки от самото начало за намеренията на Венелин Качаков. Засега жалби са подали над 30 човека, като се очаква и останалите измамени да съдействат на разследващите органи.

Водещи новини

Още новини