Качаков е чист по документи за аферата с Малдивите

интернет
share

Комбинаторът на измамите с екскурзии до Малдивите и Корфу - 37-годишният пловдивчанин Венелин Качаков, е изтеглил събраните от мераклиите за пътуванията над 300 хил. лв.

Това е заявил пред съдия формалният собственик на псевдотуристическата агенция "Еврохолидейз" Георги Христов, на 25 г. Банковата сметка била на негово име, сумата обаче прибрал Венко Измамника, стана ясно в петък.

Качаков е мотивирал Христов, който е с основно образование, да напусне в началото на август България, обясни прокурорът по делото Добринка Калчева. "Ще стоиш в Англия, докато се разминат нещата", казал Венко на Христов.

Венелин, който от февруари 2009 г. е член на ГЕРБ-Предприемачи, но ще бъде изключен от партията, също бил подготвил изчезване от България. Хванат е на 8 август в паспортна служба, когато отивал да взема готовия задграничен документ на 2-годишния си син след експресна поръчка, каза Калчева.

Качаков е с обвинение за измама в особено големи размери. Съдът го остави в ареста. В петък в 3,30 ч с полет от Лутън на аерогара София бе задържан и Георги Христов. На негово име се водят 5 фирми. В ареста е и представялият се за туристически агент в "Еврохолидейз" Георги Пасев.

 

Водещи новини

Още новини