Оставиха за постоянно в ареста Венко Измамата от "Еврохолидейз"

Булфото
share

Венелин Качаков, срещу когото има повдигнати обвинения за измама в особено големи размери, остава в ареста за постоянно, предаде Дарик.

37-годишният Качаков се представяше за финансов директор на фирмата "Еврохолидейз", която измами 226 души с фалшиви екскурзии до Малдивите и остров Корфу. Според прокуратурата той е основният организатор в престъпната схема, по която бяха откраднати около 300 000 лева.

Районният съд наложи на Венко Измамата най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. Съдът прецени, че ако бъде пуснат, обвиняемият може да се укрие или извърши по-голямо престъпление.

Обвинения са повдигнати и срещу собственика на фирмата Георги Христов. По думите на прокурор Добринка Калчева Христов е бил използван като „бушон” в схемата. Установено е, че  той е изпълнявал указанията на Качаков, като по негово нареждане е изтеглил парите от сметките на фирмата. Обещавано му е било и скромно възнаграждение, допълни още прокурорът.

Арестуван е и Георги Пашов, който е съдействал за реализирането на измамата. Според прокуратурата той е обучавал наетите служители, така че те да звучат компетентно и убедително.

Водещи новини

Още новини