Баща и син пребили полицай с палката му

share

Баща и син, пребили полицейски инспектор със служебната му палка, бяха осъдени на по една година пробация от Районния съд в Стара Загора, съобщава "Труд".

Нападението стана на 10 юли в новозагорското село Богданово. И. Т. от Районното управление в Нова Загора бил на улицата, когато край него с колата си минали бащата и синът. Щом го зърнали, спрели, изскочили от автомобила и започнали да го налагат. Единият го държал, докато другият жестоко го налагал с юмруци и ритници. Накрая започнали да го бият и с полицейската му палка, която дори се счупила. След това се качили в колата си и изчезнали.

В Богданово се говори, че побоят е извършен, тъй като бащата и синът имали зъб на полицая заради разкрити от него техни прегрешения.

"Полицаят беше зверски бит. Дълго време синините по лицето му не минаваха. Бил е въоръжен, но и да е искал, не е могъл да извади оръжието си", разказват местните.

Срещу бащата и сина бяха повдигнати обвинения за хулиганство и съпротива срещу орган на властта. Двамата се признаха за виновни и сключиха споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от Районния съд. Бащата работел като локомотивен машинист в "Мини Марица-изток", а синът бил студент в Благоевград.

Водещи новини

Още новини