Производител на дрога остава в ареста

share

Окръжен съд-Пазарджик с определение взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” по отношение на Р.M, на 33 години, съобщи Маринела Георгиева от администрацията на съда.

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 5 август 2011 година е разпространил марихуана на две лица и до същата дата е засял и отглеждал марихуана на две ниви в землището на село Левски, община Панагюрище.

Съдът счете, че съществува обоснованото предположение мъжът да е извършил вменените му престъпления, за които е обвинен, както и че е налице реалната опасност да извърши друго престъпление. Определението на съда подлежи на обжалване в тридневен срок от днес пред Апелативен съд-Пловдив. При постъпване на жалба или протест, делото са насрочва за разглеждане пред Апелативен съд-Пловдив на 18 август 2011 година от 10.00 часа.

Мъжът беше задържан по време на полицейска спецакция на 5 август 2011 година. При продължилите процесуално-следствени действия антимафиотите проверили два терена в горския фонд на местността „Сап дере” в землището на село Левски. Там са открити насаждения, съцветия и листна маса – марихуана, с тегло 420 кг. Те били засадени, култивирани и отглеждани от 33-годишния Р.М.

Водещи новини

Още новини