8 години за Жоро Инкасото (обновена+галерия)

булфото
share

Осем години в затвора ще лежи охранителят Георги Енев, реши пловдивският окръжен съд.

Гардът бе признат за виновен за кражбата на близо 1,5 млн. лева от инкасо автомобил в Пловдив. Той трябва да изтърпи наказанието при първоначален строг режим. Трябва да се приспадне и една година, която той е прекарал в следствения арест. Съдът наложи конфискация на един мотор на Георги Енев, както и забрана да заема отговорна длъжност, да охранява пари и ценни предмети.

По-рано наблюдаващият прокурор Билян Пинчев поиска 20 години. В обвинителния акт той изтъкна и мотивите, с които е извършено престъплението. Освен желанието на подсъдимия да се облагодетелства по незаконен начин и желанието му да отмъсти на фирмата за наложена му имуществена санкция, както и да накаже банковите институции. Прокурорът изтъкна още, че смекчаващи по делото обстоятелства може да бъде само чистото съдебно минало на Енев. По делото са разпитани 39 свидетели и са извършено шест експертизи, в които и две ДНК-експертизи. По този начин категорично се доказва, че Енев е извършител на престъплението. Това, което с категоричност е доказано и описано в обвинителния акт е само начинът, по който е извършено престъплението. Никъде в обвинителния акт не се сочи какво се е случило след като Енев е изоставил личния си автомобил, с който е пренесъл парите до хижа над село Храбрино, както и каква е съдбата на сумата.

По-рано подсъдимият се призна за виновен. Гардът направи това след консултация с неговия адвокат. Защитникът поиска делото на клиента му да се гледа по съкратеното съдебно следствие без разпит на свидетели. Така и наказанието на Енев ще се намали с една трета. Георги Енев е обвинен за кражбата на близо 1,5 млн. лева от инкасо автомобил в Пловдив.

Пловдивският окръжен съд днес даде ход на делото срещу Енев.

Водещи новини

Още новини