Оставиха в ареста един от двамата изроди потрошили ребрата на дядо за 15 лв.

share

Илия Радев, един от двамата млади мъже, обвинени, че ограбили брутално възрастен мъж от с.Смолница, Добричка община ще продължи да пребивава в ареста, след като Варненският апелативен съд потвърди законосъобразността на задържането му под стража.

Пресслужбата на съда припомня, че разследването започнало в началото на юни, след като възрастен мъж сигнализирал в полицията, че бил брутално нападнат и ограбен от двама млади мъже. Дядо Марин живеел в края на селото. Вечерта на 6 юни бил нападнат от пийналите приятели. 23-годишния Илия Радев и Васведин И. Вторият мъж бързо преодолял съпротивата на стареца и с няколко удара в главата го съборил на земята. Продължил да рита стареца по тялото, докато Илия търсил парите му. Бруталното насилие, завършило с грабеж на 15 лева и мобилния телефон на дядото. Близките на Марин го отвели в болница, където установили 8 счупени ребра и рани по лицето и главата. Разследващите определят пораженията върху тялото на пострадалия като „средна телесна повреда”.

Апелативният съд отново прецени тежестта на събраните в хода на разследването свидетелски показания, в това число и обясненията на Илия. Независимо от факта, че той не е участвал в насилието над възрастния мъж, съдът намира, че обоснованото предположение за съпричастието на Илия към грабежа е факт. Лоши са и данните за личността на младия мъж, който е действал в предварителен сговор с другия обвиняем, а тези факти водят към извода, че може да се укрие или да извърши друго престъпление. Наказанието, което законът предвижда е тежко – от 5 до 15 години затвор.

Решението на магистратите е окончателно, допълват от пресцентъра на съда.

Водещи новини

Още новини