САС остави в ареста охранителя Петко Еленков

share

Софийски апелативен съд остави в ареста охранителя Петко Еленков. В Съдебната палата има над 100 роми, както и колеги на обвиняемия, които са доста по-малко. Ромите ръкопляскат и се радват на решението на магистратите. Съдът мотивира решението си с това, че има обосновано предположение за авторство на престъплението. Не са събрани доказателства, които да оборват това предположение., предаде репортер на novini.bg

Адвокат Ангелов, който защитава охранителя,  обясни, че до този момент разследването не е довело до категорични доказателства, че Еленков е извършителят на престъплението. Той смята, че процесът се води преднамерено.

По-рано днес ромите обсъдиха съда с викове "Убиец" . Пет месеца, след като 16-годишният Велин беше убит на гаровото депо в "Подуяне" негови близки и роднини отново "обсадиха" съда.

Причината - апелативните съдии трябва да решат дали задържаният за убийството Петко Еленков да остане зад решетките или не.

Струпването на десетките цигани беше причината набързо да се съберат служители на съдебна охрана, които да следят за спазването на реда в сградата. Десетина от тях направиха жива верига пред зала 1, където се гледа мярката.

Това бе поредният опит на охранителя да излезе на свобода. Досега и градските съдии, и колегите им от Апелативния съд не намираха мотиви да удовлетворят това негово искане.

16-годишният Велин и 14-годишният Камен бяха простреляни от Петко Еленков в жп депото в столичния квартал „Подуяне", след като бяха хванати да крадат старо желязо от обекта. Вследствие на стрелбата 16-годишното момче загина на място.

След това стотици цигани се вдигнаха на бунт срещу охранителя, като се оказа, че това не е първият случай, в който гардът стреля по деца от квартала.

Водещи новини

Още новини