САС остави таксиджията убиец Куртев в ареста

share

Софийският апелативен съд остави в ареста Михаил Куртев, предаде репортер на novini.bg.

Мъжът причини жестоката катастрофа на бул. "Цариградско шосе", при която почина 25-годишна Станислава Асенова, а други 11 души бяха ранени. Инцидентът стана около 20:30 ч. на 10 юли.

Таксиджията Михаил Куртев се е качил зад волана на таксито си с 1,89 промила алкохол в кръвта.

Днес САС не уважи молбата на неговия адвокат да бъде променена мярката на Куртев в по-лека. Адвокатът му изтъкна, че обвиняемият е семеен мъж, трайно обвързан, с дете, за което се грижи. Той обяви още, че е бил засечен от друг автомобил и за да избегне ПТП, е предприел тази маневра, вследствие на което е изгубил контрол над автомобила си.

Куртев изрази съжалението си за инцидента и сподели, че още е потресен от случилото се.

Прокурорът настоя мярката на таксиджията да не бъде променяна, като изтъква, че всички досега събрани свидетелски показания водят към авторство на извършеното престъпление, както и че има опасност мъжът да се укрие и да извърши друго престъпление. Дори и да не е осъждан до този момент, се знае, че е имал други нарушения и е административно наказан.

Шофьорът до този момент е имал 24 нарушения на Закона за движение по пътищата, сред които незачитане на знаци, неспазване на ограничения, шофиране след употреба на алкохол.

По време на инцидента Куртев е карал с 1,89 промила алкохол, показва дрегерът. Кръвният тест е отчел 1,05 промила. Самият обвиняем е признал, че е пил мента преди да се качи в колата. Техническата експертиза показва, че той е карал с много над ограничението на скоростта.

Негова близка присъстваше по време на гледане на мярката и сподели, че той е бил засечен от ауди Q7.

На база на събраните доказателства към този момент съдебният състав смята, че той е автор на извършеното престъпление. Съдът приема, че Куртев е водач с завишен риск. 

Водещи новини

Още новини