Таксиджията убиец се пропил след раздяла с жена си

  • 12 юли 2013 06:13

  • 5575
  • 5
Таксиджията убиец се пропил след раздяла с жена си
© Булфото

Пияният таксиджия, които помете 12 пешеходци на спирка на бул. "Цариградско шосе", уби един от тях, осакати 6-годишно дете и майка му и прати още седем души в болница, бил зарязан от съпругата си алкохолик. Това разказаха пред "Монитор" бащата на 35-годишния Михаил Куртев Николай.

Именно раздялата с любимата му го подтиквала все по-често към чашката. Най-вероятно така е станало и във фаталната сряда вечер. Тогава Михаил бил в „Дружба”, където живеел при възрастните си родители, след като отново останал ерген. Малко след 20 часа вечерта той се качил на таксито си и подкарал с мръсна газ към центъра на София. През целия път шофирал агресивно, като изпреварвал колите и карал в насрещното.

Когато се качил на бул. „Цариградско шосе”, той настъпил старото такси до 140 км в час и започнал да кара в бус лентата. Тогава станало и немислимото – колата изведнъж кривнала вдясно и се врязала в чакащите рейса хора на спирката. Първа под гумите на колата попаднала 25-годишната Станислава Асенова. Веднага след удара тя изпаднала в клинична смърт, а по-късно въпреки усилията на лекарите починала в болницата от нараняванията на главата и гръбнака си. Последвали летящите тела на 6-годишната Елена, която държала за ръка майка си Бойка.

Дори след удара двете не пуснаха ръцете си, разказали по-късно свидетели на трагедията пред лекарите от болница „Света Анна”, където Елена и Бойка са настанени. Животът на майката е извън опасност, за разлика от този на малката.
„Правим всичко възможно и се молим на Бог”, обясниха лекари. С опасност за живота е и 27-годишен мъж, настанен в „Пирогов”. В спешното заведение остава и 28-годишна жена, която е с черепно-мозъчна травма. Останалите трима пациенти са изписани за домашно лечение.

Докато над 10 линейки разкарвали ранените по болниците, полицията вече била на мястото на инцидента. Тестът с дрегер показал, че Михаил е седнал зад волана с 1,89 промила алкохол.

„Имах възможност да разговарям с него. Впечатление ми направи, че той изобщо не беше притеснен", разказа зам.-директорът на КАТ - София инспектор Иво Писанов.

Малко след катастрофата Михаил бил арестуван и тикнат за 72 часа в ареста. Баща му, който е неподвижен след прекаран тежък инсулт, вчера се питаше когато отново ще може да види сина си. Със сълзи на очите Никола се поклащане на стар стол, като едва разбираемо стенеше - „Какво направи, Мишо?”. Възрастният мъж не спря да плаче, докато се опитваше да разкаже колко свестен бил Михаил, но след раздялата с жена си се пропил.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5575 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Siddhesh

2013.07.19 | 12:32

5
Dag nabbit good stuff you whrieepsnappprs!

2013.07.15 | 22:59

4
Ами,като се е пропил,що не се изсвятка в някое дърво или в друго стабилно нещо,ами претрепа толкова невинни хора!Те с какво са му виновни?
Алекс2

2013.07.15 | 21:16

3
Господа адвокати и съдии това си е оправдателна причина...изръсете го малко и го оправдайте!!!

2013.07.15 | 21:16

2
ta to vseki vtori kara s 150 v nasre6noto pa kamoli da e s BMW togava 200 minimum. Dobre 4e gospod ni pazi da niama vseki den takiva tragedii (to ima no samo za ograni4en krug hora kogato incidenta vliza samo v statistikata, po selata piani maimuni se razcepvat seki den v durvetata).
Васко

2013.07.12 | 12:22

1
Милия, колко трогателно!!!

Добави коментар

Водещи новини