Повдигнаха обвинение на изверга, влачил кучето си с кола

share

55-годишният мъж, който изтезава куче като го влачи с колата си, вече е с обвинение. Така прокуратурата сега ще събира доказателства за това как Райчо Иванов е завързал за автомобила си кучето си и го влачил по улиците на асеновградското село Тополово.

Обвиняемият е задържан от наблюдаващия прокурор за 72 часа. Той е привлечен като обвиняем за извършено от него престъпление, за което се предвижда наказание „Лишаване от свобода" от една до три години, както и глоба от 2000 до 5000 лева, съобщи прокурор Атанас Илиев от Районна прокуратура-Пловдив.

Съгласно повдигнатото обвинение, Иванов ще отговаря за това, че е проявил жестокост към кучето, като му е причинил противозаконно смърт и деянието е извършено по особено мъчителен за животното начин на публично място. Според указанията на Районната прокуратура в град Асеновград, по образуваното досъдебно производство продължават да се извършват интензивни следствени действия с цел изясняване на фактическата обстановка и обстоятелствата по обвинението.
 

Водещи новини

Още новини