Дядо, влачил кучето си с кола, чака обвинение

  • 18 септември 2013 20:03

  • 1215
  • 1
Дядо, влачил кучето си с кола, чака обвинение
©

79-годишният Димитър Яланджиев, който влачи кучето си с колата няколко километра във великотърновското с. Ресен, чака обвинение за проява на жестокост и причиняване на тежки увреждания. Той не е задържан в ареста заради годините си, информира 24 часа.

"В момента е назначена експертиза на кучето, за да се прецени дали уврежданията са трайни ", обясни прокурорът Таня Катрева. Законът предвижда до 3 г. затвор за мъчителя, но тъй като дядо Димитър е с чисто съдебно досие, ще се размине само с глоба от 1000 до 5 000 лв. Пенсионерът бе задържан на 9 септември след сигнал, че влачи четириногото с автомобил. Вбесил се, че кучето, което живеело на двора от години, изяло няколко кокошки. Разлютеният старец грабнал синджира, закачил го на теглича на старата си лада и го повлякъл.

По-късно обяснил пред полицаите, че нямал намерение да го убива, а само да се отърве от него и да го пусне на сметището край село Дичин. Без да иска обаче, увеличил скоростта и изтощеното животно започнало да се тътри по асфалта. По едно време веригата се скъсала и кучето успяло да избяга.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1215 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.09.21 | 17:06

1
za kucheta i kotki moje , a za hora ne moje

Добави коментар

Водещи новини