Семейството на мистериозно починал полицай моли Цацаров за помощ

share

Семейството на мистериозно починал полицай търси съдействие от главния прокурор Сотир Цацаров. Родителите на открития през 2012 г. прострелян служител на СДОТО-Пазарджик настояха обвинението да се заеме сериозно с разследването на случая, информира Дарик.

Причината Емилия и Благо Ваклинови да настояват за уволнението на наблюдаващия прокурор по делото Румяна Петрова е, че според тях разследващите органи умишлено прикриват обстоятелствата около смъртта на сина им. Трупът на 28-годишният служител на СДОТО Живко Ваклинов беше намерен през лятото на 2012 г. Смъртта на младия мъж е настъпила вследствие на един изстрел в главата. Прокуратурата обаче не приема искането на родителите за ексхумация на тялото и въпреки множеството неясни и озадачаващи факти около смъртта на Живко, разследващите работят единствено по версията „самоубийство". Това обясни адвокатът на семейството Яничка Методиева.

„Нито един прокурор не уважи нашето искане за ексхумация. Морално право на родителите, независимо какво казва закона, е да се съгласят и да направят това искане с цел установяване истината за смъртта на техния син", каза Методиева. Още при първия оглед на мястото, където е намерен трупът, не са взети пръстови отпечатъци, гилзите от куршумите са намерени едва 2 месеци по-късно, когато колата е закарана в автомивка, а дрехите на мъжа не са изследвани за биологичен материал и към този момент се са безследно изчезнали. Това са някои от най-сериозните нарушения, допуснати от разследващите по случая още в самото начало, обясни адвокат Методиева.

Главният прокурор Сотир Цацаров да се занимава не само с политически случаи, а и да раздава правосъдие и в полза на обикновените граждани. За това призова бащата на мъртвия Живко Благо Ваклинов. „Една година седим в очакване за разкриване на нашата истина. Синът ни не беше някой разбойник или хулиган, изнудвач, за да си затварят така очите. За един престъпник, който примерно е извършил престъпление, се отделя много повече време, отколкото на един човек", сподели бащата. Благо и Емилия Ваклинови обявиха готовност да започнат гладна стачка, ако прокуратурата в лицето на Сотир Цацаров не направи нещо, така че истината за смъртта на сина им да стане ясна.

Водещи новини

Още новини