6 години затвор за опит за убийство

share

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Ивайло Ламбов на 31 години на шест години лишаване от свобода при първоначален строг режим, съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата.

Той беше признат за виновен в това, че на 16 ноември 2012 година в Пловдив е направил опит умишлено да умъртви Бойчо Иванов, като деянието е извършено с особена жестокост и е останало недовършено по независещи от дееца причини. На 16 ноември 2012 г. в Пловдив е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, като деянието е било съпроводено със съпротива срещу органи на властта и се отличава с изключителна дързост и цинизъм. Подсъдимият Ламбов се познавал с Росица Пенсова чрез бившия й приятел и през септември 2012 г. тя започнала работа при Ламбов като продавала на стопанисваната от него сергия за плодове и зеленчуци до „Гребната база”.

По време на работата си там тя се запознала с пострадалия Бойчо Иванов. На 16.11.2012 година Пенсова вечеряла с Иванов и след това го поканила в жилището си, за да пият кафе. Към 23.30 часа Иванов си тръгнал, но пред входа срещнал Ламбов, който бил алкохолно повлиян и започнала агресивно да му държи сметка за отношенията с Пенсова, които смятал за сексуални. Иванов му отвърнал, че такава връзка не съществува, но Ламбов се нахвърлил върху него и му нанесъл побой с юмруци по главата и тялото, след което започнала да блъска главата му в капака на спрял автомобил. Иванов загубил съзнание, но въпреки това Ламбов продължил да му нанася удари, като повтарял, че ще го убие и ще го „излежи”.

Пенсова извикала полиция. При пристигането на органите на реда Ламбов се държал агресивно, псувал полицаите, отказал да изпълни разпорежданията им и заплашвал всички присъстващи. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Водещи новини

Още новини